Persoonlijk

Therapeut Mathilda Bongaardt

Mathilda Bongaardt

Ik ben Mathilda Bongaardt (1970) coach, EMDR-, energetisch- en hypnotherapeut.

Ik wil het beste in een mens naar boven halen. Voorheen deed ik dat jarenlang in het (speciaal) basisonderwijs als onderwijzeres, Remedial Teacher en als Begeleider Passend Onderwijs van kinderen met gedrag- en psychiatrische problemen.

In elke functie ontdekte ik nieuwe aspecten over hoe iemand leert en dat iedereen iets anders nodig heeft om optimaal tot zijn recht te komen. Als therapeut focus ik me op datgene wat jou verder kan helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling.


Opleidingen

Om me als therapeut en als mens te blijven ontwikkelen volgde ik de volgende opleidingen:

  • MEE (Multi Energetisch Essentie) Therapeut, Centrum Puur, 2018
  • EMDR, BivT, 2017
  • Trainingen Zelfwaardering, Vriendschappen en Omgaan met boosheid bij Annette Vijverberg om deze cursussen zelf te kunnen geven, 2015

  • Psycho-sociale Basiskennis, BGL & partners, 2015
  • Medische Basiskennis, BGL & partners, 2014
  • Integratieve Psychotherapie, BGL & partners, 2014
  • Counselling, BGL & partners, 2012
  • Coaching, BGL & partners, 2011

  • Master SEN (Special Educational Needs) gedragsspecialist, Seminarium voor Orthopedagogiek. Specialisaties: autisme en ADHD, 2007
  • Leerkracht basisonderwijs, Hogeschool IPABO. Specialisaties: Jenaplan en bewegingsonderwijs, 1994


Registraties

Om professionaliteit te waarborgen en mijn cliënten in aanmerking te laten komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding bij hun zorgverzekeraar ben ik lid van:

NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr. 14007
RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr. 403022R
SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, lidnr. 10987

Mijn overige registraties zijn:
✓ KvK nr.: 55055419

✓ AGB-codes:
> AGB code Praktijk 90-55740
> AGB code Therapeut 90-047139


Werkwijze

Kenmerkend aan mijn werkwijze is dat ik een behandeling niet volledig vastleg. Hierdoor zit er een bepaalde dynamiek in de sessies bij mij. De ene keer een energetische behandeling, dan weer actief en dan weer een gesprek. Als je er voor open staat kun je ook voor hypnotherapie sessies kiezen.

Ik beheers veel verschillende therapievormen, zodat ik jouw traject op maat kan maken. Ik richt me bij een behandeling niet specifiek op een psychisch probleem, maar meer op de samenloop van omstandigheden.

Ik vind het heel belangrijk dat je het gevoel krijgt dat je gehoord en gezien wordt en dat je er mag zijn zoals je bent. Je kunt dingen aangeleerd hebben waardoor je niet jezelf bent en jezelf ongelukkig voelt. Het doel van mijn sessies is om werkelijk naar jezelf te kijken, terug te gaan naar je ware kern en daar vanuit durft te leven.

Daarnaast vind ik het ook van belang dat er vooruitgang te zien moet zijn. Na drie à vier sessies vindt een evaluatiegesprek plaats, om te kijken of we op de goede weg zijn.


Hoeveel sessies zijn er nodig?

De duur van jouw traject is afhankelijk van je hulpvraag en de snelheid van het proces. Wanneer je een trauma hebt en ik je met EMDR sessies behandel, dan kun je tussen de drie tot hooguit vijf sessies nodig hebben.

Voor overige problematiek is het gemiddeld aantal sessies tussen de acht en tien keer. Maar er zijn ook mensen die drie keer bij mij komen of sommigen hebben behoefte aan vijftien sessies. Dat kan per persoon verschillen.

Na beëindiging van het traject kun je er voor kiezen om eens in de zoveel tijd langs te komen voor een reset of voor extra steun. Uiteindelijk blijft het doel dat je zelfstandig je eigen keuzes kunt maken. Dat je los van mij beslissingen maakt waarin je jezelf kunt zijn en het leven weer als prettig ervaart.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Mathilda Bongaardt
Geregistreerd bij NBVH en RBCZ


Therapie Assendelft
Mathilda Bongaardt is gediplomeerd therapeut met praktijk in Assendelft. Ze is geregistreerd bij de NBVH en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
Mathilda is heel bekwaam en gepassioneerd in haar werk. Daarnaast is ze lief, intuïtief, en heeft ze veel empathie.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie wageningen Therapie Assendelft
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nbvh-rbcz-scag
Top