Hypnotherapie Assendelft

Hypnotherapie Assendelft - Therapeut Mathilda

Hoe werkt hypnotherapie?

Op zoek naar hypnotherapie in de regio Assendelft?

Hypnotherapie laat je op een andere manier naar jezelf luisteren en kijken dan je gewend bent. Normaal gebruiken we alleen ons hoofd, ons denken. We zetten gedachten om in woorden, we praten. Hypnotherapie gaat niet vanuit je hoofd en denken, maar vanuit je onbewuste.

Juist in je onbewuste liggen je patronen, je overlevingsstrategieën die niet meer kloppen of onverwerkte trauma’s. Door gelijk hier op in te zoomen door middel van een therapeutische trance gaat het proces velen malen sneller en dat maakt het een effectieve therapie.

Vaak weet je de oplossingen wel met je hoofd, maar je gevoel gaat niet mee of je dagelijkse manier van handelen verandert niet. Door die trance, hypnotherapie in te zetten en door op het onbewuste te gaan werken kun je wel het verschil maken. Je pakt de klacht zo bij de kern aan.


Hypnotherapie

Therapeutische trance

Als tijdens ons gesprek hypnotherapie de juiste oefening voor die dag blijkt dan stel ik dat voor en leg uit wat we gaan doen. Cliënten geven de voorkeur om dan op de bank te gaan liggen, omdat dat de makkelijkste manier is om te ontspannen.

We beginnen dan met een zogenaamde bodyscan. Je scant dan met je aandacht je lichaam van je tenen tot je kruin af om ontspanning op te zoeken.

Daarna breng ik je met de beelden die ik oproep met mijn stem stap voor stap in trance. De trance die ik bij je oproep is een therapeutische trance.

Je kunt het vergelijken met het gevoel dat je hebt wanneer je bij het lezen van een goed boek zo in het verhaal opgaat dat je de tijd en alles om je heen vergeet. Of met een autorit die je zo vaak rijdt dat je hem als vanzelf kunt rijden en na verloop van tijd denkt: O, ik ben hier al. Eenmaal in trance kunnen we aan de slag met een van de oefeningen binnen hypnotherapie.


Onbewuste patronen

Het doel van de trance is dat je even jezelf in kunt zakken, zodat je verbinding kunt maken met je onbewuste.

Hierdoor kun je veel effectiever aan de slag gaan met jezelf dan alleen met je hoofd.

Je legt onbewuste patronen bloot, die je beter gaat begrijpen en daar ook mee veranderingen aan kunt brengen. Dingen die al jaren gaan zoals ze gaan, maar wat niet heel prettig is zoals het gegaan is kun je op die manier benaderen. Doordat je voorbij het denken gaat, kun je ook bij andere delen van jezelf.

Je bent wel bij bewustzijn als je in trance bent en je kunt op ieder moment tijdens de oefening stoppen. Je hoeft je ogen maar open te doen of je bent uit trance. De controle ligt bij jou.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Mathilda Bongaardt
Geregistreerd bij NBVH en RBCZ

Neem contact op

Meer over:

Therapie en coaching
Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening gericht op vragen waar je tegenaan loopt in je persoonlijke ontwikkeling. Psychotherapie gaat meer de diepte in dan coaching. Je observeert jezelf grondiger en vraagt je af: Wat gebeurt er met mij en waarom gebeurt dat met mij?

EMDR-therapie
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve psychologische behandelmethode die inzetbaar is bijvoorbeeld bij steeds terugkerende onverwerkte herinneringen van een bepaald trauma.


Therapie Assendelft
Mathilda Bongaardt is gediplomeerd therapeut met praktijk in Assendelft. Ze is geregistreerd bij de NBVH en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
Mathilda is heel bekwaam en gepassioneerd in haar werk. Daarnaast is ze lief, intuïtief, en heeft ze veel empathie.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie wageningen Therapie Assendelft
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nbvh-rbcz-scag
Top