EMDR Assendelft

Therapie Assendelft - Therapeut Mathilda

Wat is EMDR?

Op zoek naar EMDR-therapie in de regio Assendelft?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve psychologische behandelmethode die inzetbaar is bijvoorbeeld bij steeds terugkerende onverwerkte herinneringen van een bepaald trauma.

Dit kan een heftige gebeurtenis uit het verleden zijn zoals een auto-ongeluk of een zware bevalling. Een bepaalde geur of een bepaald stemgeluid waar je op reageert. EMDR kan daarnaast ingezet worden bij angsten en fobieën, maar het kan ook helpen bij emotie eten.

Bij EMDR worden tikjes op de oren en oogbewegingen ingezet om een onverwerkt trauma te verwerken. Je herbeleeft een niet verwerkt trauma op een andere manier door een tijdelijke overbelasting van de hersenen als gevolg van deze tikjes en oogbewegingen.

Hierdoor kun je de gebeurtenissen weer verwerken. Doordat je nare ervaringen nu verwerkt, is de trigger in het hier en nu weg. De onprettige gebeurtenis blijft een verhaal uit het verleden dat je niet kunt veranderen, maar je schiet nu niet langer naar het nare gevoel. Je hoeft bijvoorbeeld de angst niet meer te voelen wanneer je een spin ziet.


EMDR-therapie

De sessies

Bij EMDR is de intake heel belangrijk, want hoe specifieker en hoe beter je weet waar je aan werkt, des te meer effect het heeft. De tweede sessie is echt alleen een EMDR sessie. De derde sessie is om te kijken in hoeverre het aangeslagen is en wat er dan nog nodig is.

Bij een enkelvoudig trauma kun je na een of twee EMDR sessies al klaar zijn. Bij gecompliceerdere trauma’s met meerdere aspecten moet je op al die verschillende aspecten inzetten. Daar ben je dan wat langer mee bezig. Dit proces kan een aantal sessies in beslag nemen.

Ik ontvang mensen uit de regio Assendelft, Heemskerk, Beverwijk, Zaandam en Amsterdam-Noord. De therapie wordt (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Mathilda Bongaardt
Geregistreerd bij NBVH en RBCZ

Neem contact op

Meer over:

Therapie en coaching
Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening gericht op vragen waar je tegenaan loopt in je persoonlijke ontwikkeling. Psychotherapie gaat meer de diepte in dan coaching. Je observeert jezelf grondiger en vraagt je af: Wat gebeurt er met mij en waarom gebeurt dat met mij?

Hypnotherapie
Juist in je onbewuste liggen je patronen, je overlevingsstrategieën die niet meer kloppen of onverwerkte trauma’s. Door gelijk hier op in te zoomen door middel van een therapeutische trance gaat het proces velen malen sneller en dat maakt het een effectieve therapie.


Therapie Assendelft
Mathilda Bongaardt is gediplomeerd therapeut met praktijk in Assendelft. Ze is geregistreerd bij de NBVH en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
Mathilda is heel bekwaam en gepassioneerd in haar werk. Daarnaast is ze lief, intuïtief, en heeft ze veel empathie.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie wageningen Therapie Assendelft
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nbvh-rbcz-scag
Top