Therapie & Coaching Assendelft

Therapie en coaching Assendelft - Therapeut Mathilda

Therapie en coaching

Niet lekker in je vel? Spreekangst? Iets naars meegemaakt? Voor uiteenlopende klachten kun je bij mij terecht. Als betrokken en positief ingestelde coach en therapeut help ik je graag verder.

Afhankelijk van jouw hulpvraag en voorkeur behandel ik je door middel van verschillende therapievormen, zodat je al snel weer prettiger in het leven staat.

Voor mij is ieder mens puur en waardevol. Ik vind het daarom belangrijk om je naar een authentiek en autonoom leven te kunnen begeleiden.

Ik ontvang mensen uit de regio Assendelft, Heemskerk, Beverwijk, Zaandam en Amsterdam-Noord. De therapie en coaching wordt (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering.


Wat is coaching?

Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening gericht op vragen waar je tegenaan loopt in je persoonlijke ontwikkeling. Je vraagt je bijvoorbeeld af hoe je werk en privé meer in balans krijgt of het zit je dwars dat je beslissingen steeds voor je uitschuift.

Andere vragen die ik als coach hoor zijn: Wat wil ik nu eigenlijk? Waarom stap ik steeds in dezelfde valkuilen? Hoe krijg ik mijn studie georganiseerd? Of ook: Waarom kan ik toch zo moeilijk ‘nee’ zeggen?

Bij coaching bepaal je zelf jouw doel en als coach stel ik vragen, geef adviezen en vul – als dat nodig is – jouw kennis aan. Je beslist zelf of je dit in het dagelijks leven in de praktijk brengt.

Het komt regelmatig voor dat cliënten denken een coachingsvraag te hebben, maar dat het dan toch dieper blijkt te gaan dan dat. Als je wilt dat het de diepte ingaat, dan kom je uit bij therapie.


Psychotherapie

Psychotherapie

Psychotherapie gaat meer de diepte in dan coaching. Je observeert jezelf grondiger en vraagt je af: Wat gebeurt er met mij en waarom gebeurt dat met mij? Maar vooral ook: Hoe kan ik daar verandering in aanbrengen? Soms zit dat in een gedachtenpatroon, maar vaak ligt de werkelijke oorzaak veel dieper dan dat. In psychotherapie worden bijvoorbeeld je overlevingsstrategieën nader bekeken en moet je bepaalde patronen doorbreken.

Zo kun je door cognitieve therapie leren begrijpen waarom dingen lopen zoals ze lopen en patronen leren herkennen. Je krijgt door in wat voor patroon je eigenlijk keer op keer zit en waarin je dan veranderingen aan kunt brengen. Dat kan een verandering in je denkwijze zijn, maar ook in je gedrag.

Tijdens de gesprekssessies kunnen visualisaties, ruimtelijke oefeningen als tijdslijnen of andere oefeningen ingezet worden. Zo kun je van visualisaties bijvoorbeeld veel leren en jezelf beter begrijpen. Uit de gesprekken kunnen op hun beurt ook sessies hypnotherapie, EMDR en energetische therapie voortkomen.

Ik werk als integratieve psychotherapeut vanuit verschillende invalshoeken. Psychotherapie is als gesprekstherapie de basis van mijn therapievormen en alle andere behandeltechnieken zijn interventies.


Soorten klachten

Voorbeelden van klachten waarvoor je bij mij terecht kunt voor hulp, advies en begeleiding zijn:

Angsten en fobieën
✓ Depressieve gevoelens
✓ Faalangst

Hoogsensitiviteit
✓ Laag zelfbeeld
Levensvragen
✓ Onzekerheid

✓ Persoonlijke ontwikkeling
✓ Rouwverwerking
Stress en burn-out
Trauma

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem dan toch contact met mij op, zodat we samen kunnen zien hoe ik je verder op weg kan helpen.

Mathilda Bongaardt
Geregistreerd bij NBVH en RBCZ

Neem contact op

Meer over:

Hypnotherapie
Juist in je onbewuste liggen je patronen, je overlevingsstrategieën die niet meer kloppen of onverwerkte trauma’s. Door gelijk hier op in te zoomen door middel van een therapeutische trance gaat het proces velen malen sneller en dat maakt het een effectieve therapie.

EMDR-therapie
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve psychologische behandelmethode die inzetbaar is bijvoorbeeld bij steeds terugkerende onverwerkte herinneringen van een bepaald trauma.


Therapie Assendelft
Mathilda Bongaardt is gediplomeerd therapeut met praktijk in Assendelft. Ze is geregistreerd bij de NBVH en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
Mathilda is heel bekwaam en gepassioneerd in haar werk. Daarnaast is ze lief, intuïtief, en heeft ze veel empathie.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie wageningen Therapie Assendelft
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nbvh-rbcz-scag
Top